Hits: 23

Klub Integracji Społecznej przy Fundacji „Potrzebujemy Siebie”
zaprasza na
CYKLICZNE SPOTKANIA
w miłej, rodzinnej i domowej atmosferze

Po co?

Celem tych spotkań jest odkrywanie swoich talentów, jak również dzielenie się zainteresowaniami, pasjami i nabytymi umiejętnościami z innymi, aby się wzajemne ubogacać, pożytecznie spędzając czas wolny.

Każdy może pokazać, co potrafi, od najzwyklejszych  i najprostszych czynności, jak chociażby: robótki ręczne, gotowanie, majsterkowanie, uprawianie ogródka, grzybobranie, wędkowanie itd., aż po prawdziwe pasje: kolekcjonerskie, artystyczne, literackie, muzyczne, malarskie itp.

Gdzie i jak?

Zajęcia będą się odbywać w domu lub na wolnym powietrzu (zależnie od pogody), z dala od ruchliwych i hałaśliwych ulic, na skraju Puszczy Kozienickiej, gdzie dominuje mikroklimat, w otoczeniu przyrody, w obecności zwierząt domowych, jak sympatyczne koty i przyjacielskie psy.

Urozmaiceniem zajęć będą spacery po lesie, wycieczki po okolicy i wiele innych małych i dużych atrakcji, między innymi warsztaty (kursy) rękodzieła artystycznego.

Dla kogo?

Zapraszam wszystkich, którzy mają odwagę dzielić się bogactwem swego wnętrza, a w szczególności seniorów, osoby samotne, niepełnosprawne, emerytowanych nauczycieli, bezrobotnych, miłośników zwierząt i roślin, pragnących odpocząć w ciszy, oddychając czystym i świeżym powietrzem.

Zapraszam także ludzi młodych i tych, którzy mają dużo dobrych chęci i odrobinę czasu dla innych w ramach wolontariatu.

Wszyscy jesteśmy sobie nawzajem potrzebni! Tu mogą swobodnie spotkać się ci, którzy:

– pragną być wysłuchani i którzy potrafią słuchać;

– chcą pomagać innym i ci, którzy tej pomocy potrzebują;

– mają odwagę wyjść ze swej samotności i dać innym tę najpiękniejszą cząstkę siebie, jaką jest ich bogate, wrażliwe wnętrze.

Każdy przecież nosi w sobie swój niepowtarzalny świat, który jest bezcennym i niezwykłym darem, a zarazem nieocenionym dziedzictwem i wartością społeczną. Nie można go zmarnować, lecz dzieląc się z innymi, trzeba go zachować dla następnych pokoleń. W tym między innymi wyraża się ten zwyczajny, codzienny patriotyzm.

Zainteresowanych szczegółami naszej propozycji zapraszam do kontaktu:

bezpośredniego – w poniedziałki od godziny 8.00 do 11.00 w Pracowni Artystycznej „Prakseda Collection”, która mieści się w Radomiu przy ul. Wernera 10 B, w budynku Zarządu spółki „Korej” na I piętrze (wejście od parkingu, obok Optyka);

–  telefonicznego – dzwoniąc pod numer komórkowy: 500-571-395;

mailowego – pisząc na adres: mchm1212@wp.pl

Prezes Fundacji „Potrzebujemy siebie”

Małgorzata Chmielewska

Nie zamykaj się!     Wyjdź z domu!    Przyjdź do nas!
Czeka Cię wspaniała przygoda!

40total visits,2visits today